De ce Xiaomi se încarcă greu?

Încărcarea completă a smartphone-ului Xiaomi se efectuează în interval de 1,5-2 ore, în funcție de model. Desigur, dispozitivele cu opțiunea de încărcare rapidă se descurcă mai repede cu această sarcină. Ce trebuie să faceți dacă telefonul Xiaomi durează mult timp să se încarce, adică mult mai mult decât de obicei? Veți găsi răspunsul în articolul nostru.


Baterie de calitate slabă

De multe ori, smartphone-ul Xiaomi durează mult timp să se încarce dacă există o baterie neoriginală instalată în acesta. Este foarte recomandat să cumpărați numai produse originale atunci când înlocuiți bateria. În caz contrar, specificațiile specificate pot să nu corespundă celor reale, motiv pentru care procesul de încărcare este încetinit semnificativ.

Аккумуляторная батарея для смартфона Сяоми


Acordați atenție cât timp dețineți un dispozitiv mobil. O baterie de litiu-ion ar putea să-și schimbe viața și trebuie înlocuită, deoarece este proiectată pentru un anumit număr de cicluri de încărcare.


Probleme legate de cabluri și conectori

Acestea pot fi cauzate de utilizarea necorespunzătoare a cablului, ca urmare a căreia există crestături pe ea. Este recomandabil să nu îndoiți firul, în special în unghi drept, să nu faceți pasul pe el și, firește, să nu îl scufundați în apă.


Dacă utilizați adaptorul de alimentare al unui alt producător și nu Xiaomi, acest lucru poate duce la o încărcare lentă a dispozitivului gadget. Este important să monitorizați starea conectorului microUSB și de tip C, care nu trebuie să conțină apă și poluare. Odată cu formarea focarelor de coroziune și a deteriorării mecanice a portului, indicatorii de viteză ai încărcăturii scad considerabil.


Aplicații de fundal de lucru

Dacă telefonul Xiaomi se încarcă o perioadă lungă de timp, verificați numărul de aplicații care rulează în fundal. Pentru aceasta, mergeți la "Setări" - "Baterie și performanță" - "Listă de aplicații".

Меню «Список приложений» на телефоне Ксиаоми


Veți primi o listă de programe care sunt împărțite în utilizate acum și neutilizate. Dând clic pe opțiunea dorită, selectați opțiunea de a controla activitatea de fundal.


Funcția "Smart Mode" pe smartphone-ul Xiaomi


Cea mai bună opțiune este modul inteligent, care vă permite să controlați în mod eficient funcționarea utilităților.


Utilizarea dispozitivului în timpul procesului de încărcare

Chiar dacă dispozitivul este conectat la rețea și îl utilizați în continuare, rețineți că încărcarea va continua să fie consumată. Acest lucru va duce la faptul că procentajul de taxare va crește foarte încet, mai ales dacă vizionați un videoclip sau sunteți în rețele sociale.